dinsdag 19 april 2011

Heerlijk weer! Leuke zomerdingen aan het maken!

 Wat een heerlijk weer is het! Weer om lekker buiten te genieten! En dat doen we dan ook..... Maar mijn naaiwerk ligt ook steeds te roepen. Dus.... dan maar naar buiten met de naaimachine! Wat werkt dat heerlijk ontspannend! Kinderen lekker spelen in de tuin, ik achter de naaimachine en ondertussen genieten van het mooie weer!
 De paardenbloemen in het weiland achter ons huis staan al weer bijna allemaal in bloei. Nog een paar dagen en dan hebben we een zee van gele bloemen! Het is altijd een prachtig gezicht! Maar de pluisjes daarna (en alle paardenbloemen in de tuin) zijn ietsje minder mooi....
De was wappert ook heerlijk aan de lijn... Kortom: Echt genieten!En dan nu mijn naaiprojecten. Ik heb een paar bestellingen weggewerkt, schilderijtjes delftsblauw en schilderijtjes met dieren. De delftsblauwe staan hierboven de dierenschilderijen zijn nog niet op de foto gezet...

En ik ben bezig met zomerkleding voor Suze.
Alleereerst een setje wat ik vorig jaar maakte (maar waarvan de broek veeeeeel te groot was!) De broek is dit jaar nog wel wat aan de lange kant maar verder zit hij prima!
Het is een broek uit de zomer Bizzkids van 2009. Een erg leuke bizzkids met erg leuke patronen. Het topje komt ook uit dezelfde bizzkids en maakte ik met mooie witte tricot, gecombineerd met leuke geruite rode accenten. Staat erg leuk bij elkaar!
Ik maakte er ook nog een wikkelvestje bij (in het wit met rode accenten) maar die staat niet op de foto. Ze heeft het setje vandaag aan met wikkelvestje, als ik er aan denk zet ik hem nog even op de foto.
En ik ben bezig geweest met de jumsuit uit de nieuwste bizzkids, met smockwerk. Het ging gelukkig goed met het elastisch ondergaren in mijn machine, Roosmarijn dank je wel voor de tip!
Alleen het patroon klopt qua verhoudingen voor geen meter! Het bovenstukje is veel te kort (of mijn dochter heeft een heeeel lang bovenlichaam....) en de broekspijpen zijn veel te lang en te wijd. Ondanks het smockwerk, stomen en strijken blijven de broekspijpen veel te wijd. Ik ga er nog maar een stukje afhalen aan de zijkant. 
En ik denk dat ik er aan de bovenkant nog maar een strook aanzet van rood geruite stof. Zo wordt het bovenkantje toch nog iets langer...... 
Ik vind het wel een erg leuk model! En het staat Suze erg leuk!De foto's zijn een tikkie donker, de zon ging net weg uit de hoek!
De stof is van een dekbedovertrek van de ikea :)

Geniet lekker van deze heerlijke zonnige week!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke zonnige foto's! De naaimachine buiten heb ik nog nooit gedaan, maar het is wel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er leuk uit!! De schilderijtjes zijn schattig en het setje in rood wit vind ik echt geweldig!! Heerlijk he, dit weer. Echt genieten zo!!
  Groetjes, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey wat een leuk pakje met dat smockwerkje maar inderdaad de verhoudingen kunnen beter. Jammer is dat dan he! Ik heb van de week ook voor het eerst gesmockt en dat ging ook goed. Leuk ook te doen en vooral snel klaar!

  Wat lijkt me dat heerlijk zo'n uitzicht vanuit de tuin en dan lekker met de naaimachine! Heerlijk.
  Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een super leuke foto's!!
  en wat heb je leuke dingen gemaakt zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!