zaterdag 29 oktober 2011

Hij is klaar!




Joepie! Hij is klaar!
Donderdag en vrijdag heb ik de mouwboordjes gebreid (Ik had veel te veel gehaakt, dus moest weer erg wennen om te breien.... eerste paar keer steeds weer uithalen, bijna op het punt gestaan om boordjes van boordstof te maken, maar toch nog even doorgezet! Ben zelf erg blij met de gebreide boordjes :-) )

Vanmiddag de mouwboordjes eraan gezet en de jas rondom helemaal doorgestikt. Het doorstikken heb ik met een mooie siersteek gedaan en dat is ook erg mooi geworden!

Suze vraagt al een week of haar jas bijna klaar is. Vanmiddag toen ze uit bed kwam zag ze mij bezig met de jas en zei: Mama is hij nu klaar?! Mag ik hem aan? Even snel passen, kamsnaps erin gedrukt en toen kon hij eindelijk aan......

Ze wil ook de hele tijd haar "Makuchon" (suze haar woord voor Capuchon) op, hihi.
We zijn vanmiddag nog even naar de IKEA geweest, lekker even rondsnuffelen en een hapje eten (natuurlijk weer ons voorgenomen om niets te komen maar helaas niet gelukt ;) We hebben een gave leeslamp gekocht voor in de huiskamer, krukje voor in de badkamer, stof, nieuwe wijnglazen en nog wat prutjes)
Suze wou haar jas niet meer uit dus ook tijdens ons IKEA tripje heeft ze de jas aangehad! Hij is dus zeker goedgekeurd!

Nu nog een bijpassende sjaal en muts maken, maar eerst even iets anders..... Ik denk een leuke rok voor mijzelf! (Eindelijk, zucht......)

Een gezellig weekend allemaal!

12 opmerkingen:

  1. Super! Hij is echt heel leuk geworden!

    Groetjes Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OH, Cindy, wat is die gaaf geworden! Heel erg mooi! Zo mooi kan je ze niet kopen in de winkel! Normaal dat Suze ze niet meer uit wou in Ikea!

    groetjes,
    Sabine

    ps: ga je ook voor jezelf nog eens iets maken? We hebben nog niet zoveel creaties voor jezelf gezien, hé? Ik heb ondertussen de smaak te pakken om kledij voor mezelf te maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kanjer!!! Hij is super geworden. En ik snap Suze wel hoor dat ze hem niet meer uit wil doen!
    Daar had ik vroeger ook altijd last van hi,hi.
    Nu lekker met je rok aan de slag. Een Tante Cindy????? Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind hem echt heel, heel erg mooi geworden! En die gebreide mouwboordjes geven hem net weer dat beetje extra's maar de rest van de details vind ik ook stuk voor stuk super!
    groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi! Die zelfgebreide boorden maken het helemaal af, wat een super kleuren combi.
    groetjes, Josette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Suze staat helemaal te stralen met haar nieuwe jas! En terecht, want hij is schitterend geworden. Met een das en sjaal van dezelfde wol als de mouwboordjes wordt het echt een prachtset.
    Groeten, Nienke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een goed idee om die boorden zélf te breien, veel leuker dan kant en klaar natuurlijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er echt super mooi uit! Hoeveel tijd kost het nou in totaal om zo'n jas in elkaar te zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Alieke, de jas kost niet heel veel tijd om te maken. Ik ben er steeds een uurtje of 2 mee bezig geweest. Het borduren en knippen heeft de meeste tijd gekost, als je eenmaal kan naaien ben je zo klaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!