maandag 2 april 2012

Jurkje met hindernissen en nog een PTT kussen


Ja een jurkje met hindernissen :)
Ik had dit stofje (onderkant jurk) gekocht toen ik zwanger was van Jefta. Het is een kant en klaar pathwork stofje en ik heb hier toen een lakentje en een dekbedhoesje voor de kinderwagenbak van gemaakt. Erg leuk! Maar ik had nog een heel klein stukje over, precies genoeg om een rokdeel te maken voor dit (makkelijke) HEMA shirt jurkje. Dat was dus ook zo gepiept. Nieuwe mouwtjes erin gezet, strikje erop en een super leuk jurkje was geboren.
Maar ja, toen begon de ellende..... Ik had deze leuke applicatie nog liggen en vond het leuk om die erop te strijken. Dus hup, strijkbout aan en applicatie strijken. Valt onder het strijken de stroom uit.... *Zucht*
Manlief is aan het klussen in de schuur en gebruikt teveel stroom met zijn nieuwe zaagmachientje.....
Dus naar de meterkast, schakelaar omzetten en weer verder met strijken.
Stom als ik ben heb ik niet door dat mijn strijkbout niet meer automatisch is aangegaan..... Ik heb zo een supersonische die je dus apart aan moet zetten.
Na een tijdje wil ik het papier van de applicatie eraf halen *gaat niet zo makkelijk* maar ja toen hij eraf was zat hij niet vast, bladderde hij en was het hele jurkje verpest....... *SNIK SNIK*

Geprobeerd applicatie eraf te peuteren *Lukt niet!!*  nog meer peuteren, frustratie, onder de warme kraan, niets werkte....

Uiteindelijk een nieuwe applicatie gekocht, op een ander stofje gestreken, en die op het jurkje genaaid...... Gelukkig een goed eind... Maar koste enige frustratie.

Gisteren had Suze het jurkje aan, vergeten foto te maken, stond erg leuk! Dus ben super blij met het uiteindelijke resultaat!

Verder ook nog een kussen gemaakt van een postzak, nummer 2! Staat ook weer erg gezellig op de bank! Nummer 3 ligt geknipt :)De achterkant met een ruitje en stipje in het antraciet. Kussen sluit met de originele ophanghaken van de postzak


Een strookje stip met een kantje aan de zijkant van het kussen

8 opmerkingen:

 1. Wat is die leuk geworden.
  Gelukkig is het toch nog goed afgelopen.
  En wat zijn je kussens geweldig.
  Lieve groeten Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooo dat is echt balen dan, gelukkig is het goed gekomen. en je kussens zijn zoooo leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben blij dat ik niet de enige ben met hindernissen :)
  maar het is wel een heel mooi jurkje gworden.
  dat idee heb ik ook nog steeds in mn achterhoofd zitten,maar eerst andere jurkjes maken :)
  wat zijn de kussentjes ook mooi geworden zeg !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ondanks je frustraties, is het een heel mooi jurkje geworden! Ik vind het gewoon prachtig! En ook je kussens zijn weer heel erg mooi!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb stiekum wel even moeten lachen bij je verhaal..zo grappig omschreven.Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen! Erg geing jurkje.En je kussen zijn stuk voor stuk mooi zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een moois weer!!
  Gelukkig dat het jurkje op het uiteind toch erg leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tsja, ik ken het ,met applicaties als finishing touch ben ik ook altijd wel een beetje huiverig. Maar het is uiteindelijk goedgekomen gelukkig! Leuk jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!