maandag 10 december 2012

Muts en sjaal






Voor Suze heb ik een muts en sjaal gemaakt die ze bij haar Tinka Bella jas kan dragen. De sjaal is eigen idee en patroon, de muts is de Bella van de Tinka bella (super leuk patroon en staat onwijs gaaf!).

De jas past alleen in stijl niet helemaal bij de sjaal en muts en dus is de jas weer half uit elkaar gehaald :) Nieuwe mouwboorden eraan gezet (gebreid, rood). Bij de vorige Tinka Bella had ik ook de mouwboorden en gebreid en dat is mij veel beter bevallen als de tricot mouwboorden die ik aan deze variant had gezet. Verder ben ik de jas aan het doorstikken met rood en roze garen en siersteekjes (vond hem een beetje saai :) ) en heb ik het meisje van de sjaal op de jas geborduurd ipv de strijkapplicatie die ik erop had gedaan. Zo is de jas weer helemaal anders (althans, bijna, hij is nog niet helemaal klaar!)

Zodra alles klaar ik volgt een plaatje  van het complete set!

Ohja en de bijpassende handschoenen liggen geknipt klaar en ligt er nu 1 onder de borduurmachine. Het daarvoor het patroon van Tilda gebruikt uit het boek winterwonderland. Had een kopietje van het boek (in het Noors) en laat ik nu net een broer en schoonzus in Noorwegen hebben wonen :) Dus mijn lieve schoonzus heeft het patroon even vertaald in het Nederlands! Is toch net iets makkelijker als gokken en plaatjes kijken :)

8 opmerkingen:

  1. Wat ziet het er leuk uit!!!
    Knap hoor dat je hem weer uit elkaar haalt om ook daarop te borduren! Volgens mij zou ik nadat ik een jas af had zo blij zijn dat hij klaar is dat ik dat niet meer zou durven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je dit leuk en knap gemaakt. Zo te zien staat bij jullie de kerstboom al. Gezellig hoor! Heb je ooit al gedacht aan kinderkleding te verkopen? groetjes kathy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja bij ons staat gezellig de boom al! De kids konden niet wachten :) heb er eigenlijk nog nooit aan gedacht kleding te verkopen. Vind het wel leuk om dingen op bestelling te maken!

      Verwijderen
  3. Wauw Cin!
    Ziet er weer super uit!!!
    En wat een mooie boom, die van steigerhout is ook erg leuk.
    Moedig hoor om die jas uit elkaar te halen.
    Tot snel,
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat knap dat je de stap hebt genomen om de jas aan te passen. Jeetje, weet niet of ik daar aan zou beginnen! Ben heel erg benieuwd naar de jas en muts en sjaal bij elkaar. Het setje dat je nu laat zien is in ieder geval al erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!