maandag 1 november 2010

Mijn eerste Antonia!
Mijn eerste Antonia is een feit...... Het viel me alles mee om hem te maken, had gedacht dat vooral de halsbies moeilijker zou zijn.
Het is wel erg leuk dat je met het patroon alle kanten op kan! De volgende ligt alweer geknipt!

Ik zou van jullie alleen wel wat tips horen...... De halsbies heb ik namelijk van de roze tricot van de mouwen gedaan. Nu is dit vrij stevige tricot en het shirt ging ook erg moeilijk (met veel getrekt en gedoe....) over het hoofd van Suze...... Niet echt ideaal dus. Had ik andere tricot moeten gebruiken of heb ik iets verkeerd gedaan??
Ik ben benieuwd hoe jullie de halsbies maken en of jullie hetzelfde probleem hebben.


Goede creatieve week gewenst allemaal!


Groetjes Cindy

7 opmerkingen:

 1. Eigenlijk zou je de bies schuin van draad moeten knippen ivm de rek maar dat doe ik ook nooit. Ik neem een tricot die goed rekt. Dus soms is dat een andere dan in het t-shirt gebruikt (wel bijpassend qua kleur natuurlijk). Ik wilde je al waarschuwen voor het verslavende aspect van Antonia maar de volgende ligt dus al geknipt klaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Cindy,

  ik heb vorige week ook mijn eerste Antonia gemaakt, leuk patroon is het he! de volgende ligt nog net niet geknipt klaar, dan maak ik er een met een strikbandje. helaas is mijn locker weg voor onderhoud, kan dus nog niet beginnen! mooie applicatie trouwens!

  groetjes Marlie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de Antonia (en de Antonella, en vele andere Farbenmixpatronen) op mijn verlanglijstje voor de Sint gezet. Maar het schijnt dus erg verslavend te zijn, dit shirt.
  Wat betreft de hals, ik heb eerder het tegenovergestelde effect: bij mijn lubbert dat nogal eens uit. Heeft iemand daarvoor tips?
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Antonia is werkelijk heel erg mooi geworden! En wat ziet je dochtertje er een schatje uit!!!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw mooi zeg !! en dat voor de eerste.. dat beloofd nog wat !!
  Gebruik je de locker? of naaimachine?
  Idd. ligt het aan de rekbaarheid vd stof maar ook of je een rekkende steek gebruikt. Met de locker hoeft dat niet dan he.
  Of idd. schuin van draad, maar als er veel rek in zit, doe ik dat nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En de bies wat aantrekken tijdens het naaien he anders gaat hij lubberen....

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!