zondag 12 december 2010

Golvenjurk Sascha en Kerst
Voor de kerst ben ik voor Suze de Sascha van Farbenmix aan het maken. De golven in het patroon vond ik erg leuk en daarom toch maar aan de jurk begonnen :-) Had het patroon al een tijdje in huis en de stof al een tijdje geknipt liggen.

Op de jurk heb ik een paar simpele borduurtjes gedaan (zwergenpaar en bloemetjes) en ik denk dat ik er nog een paar bloemetjes bij borduur. Moet wel even wachten tot mijn borduurmachine weer terug is van de onderhoudsbeurt!

Ik denk dat ik voor onder de jurk nog een tule onderrok maak (in donkerblauw) en nog een leuke bolero in rood erbij. Dan is Suze helemaal klaar voor de kerst!

In de onderkant van de jurk moet nog een zoompje. Maar daar wacht ik even mee totdat ik mijn 'nieuwe' naaimachine heb! Ik krijg namelijk de naaimachine van mijn oma. Zij heeft een Pfaff van ong 20 jaar oud. Al een hele verbetering met wat ik nu heb (een lewenstein van 39 (!) jaar oud!). Mijn eigen naaimachine naait trouwens nog als een zonnetje maar die van oma heeft veel meer mogelijkheden en is veel uitgebreider. Zij neemt mijn machine want oma doet eigenlijk alleen nog maar verstelwerk op de machine.
Haar naaimachine krijgt nu ook een onderhoudsbeurt dus van de week kan ik de 2 machine's halen en dan kan ik weer verder.


Hier nog een leuk sfeerplaatjes van de kerst in ons huis.
Vrijdag hebben we heerlijk met z'n 4 -tjes de boom opgetuigd en het huis versierd! Helemaal gezellig weer!

Nog een fijne zondag!

Groetjes Cindy

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie jurk!! Leuke foto met dezelfde kerstboompjes!!Ziet er heel gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk jurkje is dat in wording! Heel erg mooi, hoor. Je dochtertje zal er weer super uitzien met de feestdagen.

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!