maandag 4 april 2011

Voorjaar, zon, zomerjurk

De eerste echt zomerjurk is klaar! En het is de Feliz van Farbenmix geworden!



Met dit heerlijke voorjaarsweer (zonnetje en heerlijk warm) begon het aardig te kriebelen om met een zomerjurk aan de slag te gaan. Ik heb gekozen voor de Feliz van Farbenmix. Dit patroon heb ik al een tijdje in huis en ik ben helemaal weg van deze jurk! Wat een geweldig patroon! Heerlijk dat Ot en Sien gevoel bij deze jurk!

Ik heb gekozen voor stofjes van Dapper. Deze stofjes had ik nog in huis en ik was van plan om van de blauwe ornamenten stof en de licht roze bloemetjesstof een tuniek uit de nieuwste Ottobre te maken, maar ik heb me bedacht.....
Ben erg blij met het resultaat en met de stofjes bij elkaar.
Ik heb een maat 98 / 104 gemaakt terwijl Suze nog een 92 draagt ben dus erg benieuwd hoe hij uitvalt.
Als het even kan probeer ik morgen even de jurk te passen en foto's te maken!

Gisterenavond stiekem al even tussen mijn patronen gesnuffeld voor leuke nieuwe zomerkleding. En ik heb er al aardig wat op mijn wensenlijstje staan!
Wil nu aan de gang met een jumpsuit uit de nieuwste Bizzzkids. Ik hoor alleen wel eens verhalen dat 'smocken' met elastisch ondergaren niet een succes is met een naaimachine met liggend spoelhuis. Ik heb nog steeds (sinds januari!) mijn eigen naaimachine niet terug, niet dat ik daar zo rouwig om ben, ik heb nu namelijk een gloednieuwe JANOME 2030 DC staan. Maar heb met deze nieuwe machine nog nooit genaaid met elastisch ondergaren. Ben erg benieuwd of er nog mensen zijn met tips.......

5 opmerkingen:

  1. Wat een schatje! En ik denk dat ie wel past. Ik vind de jurk niet zo heel groot vallen. Ben benieuwd naar foto's met het modelletje erin.

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een plaatje die jurk! Mooi hoor en hele leuke stofjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat is die mooi geworden! Lekker romantisch! En ook ik wacht op een foto'tje op model! Ben echt al nieuwsgierig!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk model, leuke stof! Ik ben fan van je, haha! ;-) Kijk voor het smocken eens op de Sanchosite, o.a. in dit draadje: http://www.verenigingsancho.nl/forum/viewtopic.php?f=1&t=58875&p=736714&hilit=liggend+spoelhuis#p736714 Daarin staan ook weer links naar tuto's. Ik geloof dat Danielle (mijnnaaicreaties.blogspot.com) ook een gouden tip voor liggende spoelhuizen had (via Sancho ook).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dank je wel voor de tip RoosMarijn! Ben het gelijk even gaan bekijken en uitproberen! Volgens mij moet het goed komen!
    Ga nu gelijk de patroontjes even uit tekenen!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!