dinsdag 25 september 2012

Ballonrok en opgepimpt shirt = najaarssetje 2

Najaarssetje 2 is klaar!

Ik heb een ballonrok gemaakt uit een oude knippie! Erg leuk model en past heel goed! Heb maatje 104 gemaakt en daar kan ze voorlopig nog wel even mee vooruit :)
De rok is gemaakt van een mooie babyrib van Stenzo van vorig jaar, dus lekker uit mijn eigen kast! Gevoerd met een leuk roze ruitje (katoen) en een boord van tricot erop gezet. Heb alleen nog een leuke siersteek gebruikt en een lintje van Farbenmix met een knoopje. Meer heeft het rokje ook niet nodig!

Voor erop een shirt van de HEMA opgepimpt met een leuk borduurtje van Miss Kitz. Hij blijft een van mijn favorieten! Ging eerst wel 3 keer mis *zucht* maar de 4e keer maar op katoen geborduurd en toen ging hij goed. Ik dacht het even leuk op mooie roze tricot te borduren maar ondanks de juiste versteviging ging het tot 3 keer toe mis op hetzelfde punt.

Nu ligt er een ballonjurk klaar naast mijn locker en naaimachine van mooie dikke grijze tricot met blauwe accenten. Weer heel iets anders maar vast ook erg leuk!





12 opmerkingen:

  1. Leuk setje geworden, lekker frisse kleurtjes. Daar houd ik wel van in de winter.
    Gr, Klazina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super setje geworden. En het stofje van de rok blijft gewoon een toppertje. Groeten van mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk Cindy! Mooi borduursel ook. En leuk een ballonrokje van een rib. Die ga ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk stelletje is dit ook weer. Maareh een ballonrokje van rib, kan dat gewoon? Hier hebben ze ze tot nu toe alleen van katoen gehad. Heb juist mijn moeder vanmorgen gevraagd of er voor beide dames.1 wil maken. Ik dacht dat rib te zwaar zou zijn en er dan weinig balloneffect overblijft??

    Groetjes mama C

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor een ballonrokje van rib gaat prima :) je moet wel een goed ballonmodel hebben en ik heb op de naar tussen voering en buitenrok elastiek gestikt (uitgerekt) zodat het ballonmodel nog iets mee wordt! Het is een heel leuk wijd model!

      Verwijderen
  5. mooi zeg. het rokje vind ik erg mooi, maar ook de borduur op het hema shirt. Leuk setje geworden zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor je reactie! Het patroon wat hier al in een aantal maten gebruikt is, komt idd ook uit een wat oudere Knippie (hij ligt beneden dus kan even niet kijken welke het is). De tip van het uitgerekte elastiek zal ik ook nog even meegeven!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooi setje. Laat de Herfst maar komen.
    Erg mooi ballonrokje! Staat ook heel leuk op de paspop.
    Helemaal echt!
    Liefs Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super leuk! Suze boft maar met de orignele kleding!
    Grappig, wij zijn ook bezig met de ballonrokken vast uit dezelfde oude knippie :). Ik vond die jurk ook al zo leuk, maar we gaan eerst het shirt maken met balloneffect in de mouwen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk! Ben benieuwd! De jurk komt uit een andere knippie, vorig najaar volgens mij:) bovendeel is klasr nu alleen de rok nog!

      Verwijderen
  9. Prachtig setje geworden zo! Een ballonrokje blijft steeds leuk, vooral bij kleine meisjes :-)
    Ik vind het stofje ook ontzettend mooi!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!