vrijdag 11 november 2011

Jurkje voor mijzellf......Eindelijk weer iets voor mijzelf gemaakt. Ik moet altijd zo wennen aan die grote lappen en stukken voor mezelf :)

Ik heb de jurk uit de knipmode nov 2011 (model 5) gemaakt. Het leek mij een heel leuk patroon, rimpeltjes, afgeronde voorpanden, plooitjes, wikkeleffect, etc..... Maar...... ZUCHT! Ik vind het eindresultaat echt helemaal niets (GRRRR...... BAAL BAAL.....)

Door de plooitjes bovenin het rokgedeelte lijkt het net of ik zwanger ben, en ik was (nu Jefta 16 maanden is) eindelijk weer helemaal ontzwangerd!
k heb op Sancho ook al om advies gevraagd of ik hier nog wat mee kan / moet?! Misschien hebben jullie ook tips!

Aan de zijkant van de rok heb ik 2 kamsnaps gezet, voor de sier. Verder heb ik bv de halslijn doorgstikt met een mooi sierstiksel. Helaas is het model niet helemaal goed uitgevallen over de afwerking ben ik wel zeer tevreden!

PS de foto's zijn gisterenavond om half 12 genomen, toen ik zeeeeer gefrustreerd was :)

5 opmerkingen:

 1. Hoi, wat balen dat het resultaat tegen valt. Ik zou zelf de jurk een stuk korter maken. Het staat meestal vlotter als de rok tot net boven de knie komt maar dat is natuurlijk wel persoonlijk.
  De plooitjes flatteren inderdaad niet, kun je het rokgedeelte er nog strak aan zetten? Succes ermee, het is wel een erg vrolijk stofje.
  Groetjes, Josette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is balen zeg. Ik vind het wel een erg leuk stofje en zou 'm denk ook iets korter maken. Hoop voor je dat er iemand tips heeft, succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé wat is dat nou balen. Je gezicht spreekt boekdelen. En hij zag er 's middags zo leuk uit. De afwerking is inderdaad super! En de stof ook. Ik zou m ook maar korter maken en misschien kun je op je rug een stukje elastiek erin maken. Hoop dat het lukt! Succes!!!
  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat is dat zonde! Het is zo'n leuk stofje, maar inderdaad, hij geeft je een "zwanger" uitzicht.... zoals in de vorige reacties al voorgesteld: kan je niet proberen de plooitjes weg te werken en hem een stuk korter te maken? Volgens mij gaat dat al een heel ander zicht geven. In elk geval, je afwerking ziet er inderdaad perfect uit. De moed dus niet opgeven inzake het kleding maken voor jezelf!

  groetjes,
  Sabine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan je er niet mee helpen...maar ik vind het wel een supervrolijk stofje!
  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!